Hva synes vi om Møteplassen?

Bilde tatt med tillatelse fra moteplassen.no

Jeg møtte Stig på Møteplassen. Møteplassen er en dating-side på nett. Man leser profiler fra andre i det kjønnet og aldersgruppe man ønsker å få kontakt. Er du en kvinne som søker en mann i alderen 42-50 år, får du opp profiler i den gruppen. Deretter kan du starte veksling av meldinger. De fleste som har vært innom en nettavis de siste ukene kan umulig ha unngått å se reklame for Møteplassen.

Stig er elektroingeniør som var så og si gift med jobben, og forholdet og nettverket hans gikk dukken. Jeg leste profilen hans og så for meg en venn – Ikke noe annet. Nå har vi fått en tradisjon om å se fredagsunderholdning på TV sammen, snakke litt shit og være sosiale.

Møteplassen kan brukes til noe annet enn kjærlighet.

Men hva synes vi egentlig om møteplassen?

– Jeg skjønner konseptet. Det finnes mange slike datingsider, men jeg undrer meg litt over de som er der, sier Stig diplomatisk. Han har fortalt om et møte IRL der kvinnen møtte opp overstadig beruset og luktet alkohol.

Han stiller seg også undrende til enkelte kvinner fra øst-europa der flere av dem har identiske profiler.

Profiler er en tekst brukeren skriver om seg selv som andre kan lese. Brukerne oppfordres til å skrive positivt med glimt i øyet. Noen drar det av og til litt langt.

– Det er forståelig at folk vil presentere seg på mest mulig positiv måte, men når toppturer og jordomseiling blir beskrevet som noe ukentlig, mens bildene viser at det var nok en del år siden, blir man litt skeptisk til autensiteten, sier han.

Selv tok jeg kontakt med en som virket interessant. Han skrev at han ikke hadde barn, så det var blant annet noe vi hadde felles. Svaret hans fikk meg til å stusse. At jeg nevnte at ingen av oss hadde barn opplevde han som et angrep, og jeg fikk en lang tirade der han snakket om kontrollører i samfunnet og helsevesenet. Etterpå blokkerte han meg. Greit nok, tenkte jeg, og slo meg til ro med det.

Jeg har også møtt noen IRL, men det har bare endt med vennskap. Kjemien på nett er rett og slett ikke den samme IRL. Men møteplassen reklamerer ofte med par som har funnet kjærligheten. Jeg er litt skeptisk til at det lar seg gjøre. Vennskap og nettverk er enklere å få til. Kjærlighet er noe jeg har erfart slår ned kun IRL, men vennskap på nett kan føre til at man møter kjærlighet i den andres nettverk. Møteplassen hadde tidligere en opsjon der en kunne søke etter venner. Det har de ikke lenger.

Medlemskap

Møteplassen har tre typer av medlemskap. De som ikke betaler, de som betaler VIP, og de som betaler VIP pluss.

VIP pluss kan skrive med dem som ikke betaler, og de kan se en fjortisaktig gimmick. Alle profilene er utstyrt med et hjerte. Det kan du klikke “liker” på. Bare de med VIP pluss kan se hvem som har klikket “liker” på seg. Jeg kaller det en fjortisaktig gimmick fordi du må mangle noen sosiale antenner for å synes et “liker”-klikk kan være av interesse. Det er mer spennende å få meldinger der du blir kjent med folk.

Oppsummert

Møteplassen er altså en nettdating-side der en kan være så heldig å møte venner av motsatt kjønn. De nye vennene kan ha nettverk der du kan treffe kjærligheten. Men vær obs på at nettsider også kan ha en del “bygdeoriginaler” og folk som er ute etter å utnytte deg. Vær kritisk til profiler, men hyggelig mot dem som kontakter deg.