Det er så godt å tråkke på noen!

Foto: Pixabay

La oss si at du sender en mail til en organisasjon der du tipser om et tiltak fordi det passer perfekt inn i deres visjon. Du har hilst på vedkommende før, og tiltaket er gratis og i en instans du er en del av. Du ville bare være behjelpelig. Du får ikke noe svar.

Er du av typen som grubler på om vedkommende ikke liker deg og du får selvtvil, tenker du ikke mer over det, eller tar du det opp med en venn?

Jeg trenger ventilering! Særlig hvis det er en organisasjon som får inntektene sine fra uvitende medlemmer. Tiltaket ville gitt medlemmene et bedre tilbud uten å koste ekstra.

Jeg velger ut en venninne som ikke er involvert i organisasjonen, gjør det klart at jeg trenger ventilering og gyver løs på deres uhøflighet og umodenhet. Og får umiddelbar bistand med tråkkingen.

Det er så godt å tråkke på noen!

Foto: Pixabay

Forsiktighet

For å tråkke på noen krever det trygge rammer. Forsøker du å tråkke ned noen uansett tilhørere er det DU som er umoden.

Jeg kunne ikke tråkket ned vedkommende i nærheten av medlemmer i organisasjonen eller overfor mennesker som kjenner personen jeg sendte tipset til. Jeg må også gjøre det klart at det dreier seg om ventilering og ikke en reell mening om personen eller organisasjonen.

Baksnakking og hersketeknikker

Det blir for mye barneskole for meg. Jeg har som voksen opplevd at fire godt voksne mennesker baksnakket en veldrevet medlemsorganisasjon så det ljomet etter. Lederne ble gjort til søppel og deres kjente og kjære ble tråkket ned i søla. Til applaus fra tilhørerne.

Det er så godt å tråkke på noen!

Foto: Pixabay

Jeg kjente til personene de snakket om og forsvarte dem. Gjengjeldelse var uunngåelig.

Det er så godt å tråkke på noen!

Jeg opplevde at de inviterte alle i administrasjonen på viktige møter uten å informere meg, og jeg opplevde at disse med kronologisk voksen alder himlet med øynene når jeg var i nærheten.

Det er så godt å tråkke på noen!

Punktum

Jeg skrev en mail til disse fire samt et par i styret der jeg snakket fra levra om disse baksnakkerne. Det er ikke sikkert at styret trekker riktige konklusjoner når en gjeng fjortiser rotter seg sammen om en sak.

Det er så godt å tråkke på noen!

Hva en gjeng fjortiser med legitimasjon på at de er voksne kan finne på bak min rygg er meg revne likegyldig. Jeg har null respekt for dem – fordi jeg allerede har tråkket på dem. Baksnakkingen de eventuelt gjør om meg til andre, stiller jeg meg likegyldig til. Det MÅ bare være andre fjortiser som hører på dem…

Det er så godt å tråkke på noen!