Hjemmelaget myntegelé

Av en liten plante mynte du kjøper i kolonialbutikken, får du ca 2,5 dl myntegelé. Det brukes her i heimen til indisk mat og yoghurtdressinger.

Hvorfor hjemmelaget myntegelé er relevant for denne bloggen, forklarer jeg her

    Framgangsmåte

Klipp av stilkene og legg bladene for seg og stilkene i en liten kasserolle.

Tilsett 2,5dl vann i kasserollen med stilkene, 1 dl sukker, 1ss Certo fruktpektin og saft av 2 skiver sitron. Kok opp og dra til side. La trekke 10 min. Siles. Tilsett hakkede mynteblader og kok opp på nytt.

LES OGSÅ: Hjemmelaget rognebærgelé

Samtidig koker du et tomt syltetøyglass, samt lokket, for å sterilisere dem.

Når væsken med mynteblader koker, drar du det til side og la trekke nye 10 min. Hell over på det sterile glasset og sett på lokket. La avkjøles på kjøkkenbenken.

Vend på det en gang i blant for at bladene skal fordele seg i hele glasset. Når avkjølt, oppbevares det i kjøleskapet.

Hvis du ønsker en klarere grønnfarge på myntegeléen enn hva bildet mitt viser, kan du tilsette konditorfarge.

    Enjoy!