Religioner og sånt

TV2 Nyhetene: «Norge mangler 35 prester årlig». Er det et signal om at samfunnet dreier mot det mer fornuftige? Programmet «Huskestue” på Tvnorge informerer om at 5% av befolkninger går på gudstjenester. I bibelbeltet ligger prosentandelen på 12.

Skal man velge om man vil tro på logikk?

Ta følgene logikk: Alle religioner har regler for hva som er godt og hva som er ondt. Ingen kan dømme i et rike de selv ikke tilhører. Dømmer de ondt så dømmer de også seg selv. Alle eksisterende religioner faller derfor på sin egen urimelighet.

I det betyr det at hvis man tror på en gud som dømmer ondt, så er det ingen Gud. So much for de 10 bud om alt man IKKE skal gjøre.

Mange ateister og agnostikere har tiltro til kirken når det inntreffer en hendelse. Dåp, konfirmasjon, bryllup og/eller begravelse. Da kler de seg etter hva samfunnet har sagt er sømmelig, tar på seg et falskt rollespill overfor alle andre i kirken og labber inn.

Dette rollespillet! Jeg orker ikke selv å forholde meg til slik dobbeltmoral. Enten tror du og oppfører deg helhjertet, eller så tror du ikke og er deg selv – selv om enkelte da sender stygge blikk, fordi dén atferden er hvert fall ikke tillatt i kirken.

Jeg, for eksempel, går ikke i kirken. Selv om det skulle være en begravelse. Jeg støtter heller de som er pårørende når kirketiden er over.

“Vi vil ikke miste høytidene!”

Både ateister og agnostikere holder seg til kirken fordi de holder høytidene så kjært. Jul og påske er innarbeidet i samfunnet. Det gir en tilhørighet og et fellesskap.

Jeg vil bare minne om at verken juletre eller julenissen er særlig religiøst betinget. Ei heller påskeharen og påskeegg. De er i samme kategori som tannfeen og de tre bukkene bruse.

Vi har eventyr. Noen av dem velger jeg «å tro på» fordi det er mennesker som kler seg ut og er åpenbart reelle. Andre eventyr røk ut av mitt hjem da jeg leste Ex.Phil.

Verden utvikler seg

Religionene vi har i dag ble dannet på det tidspunkt man trodde jorden var flat. Alt kretset rundt jorden og oss mennesker. En magisk tid. Nå vet vi at det er jorden som kretser rundt solen sammen med 7 andre planeter i vårt solsystem. Sola er bare én stjerne blant milliarder – og det er bare i vår galakse. Rundt hver av disse planetene kretser det også planeter. Jeg tror at hvis det er en Gud, så må han være noe større enn å sende én person på jorden. Jeg er ikke ateist.