Tur til Bugårdsparken

Bugårdsparken fikk i 1989 Rolf Hofmos pris for Norges beste idrettspark. Den befinner seg i Sandefjord.

Her finnes en rekke idretter samlet på ett sted; håndball, fotball, friidrett, tennis, badminton, svømming, ishockey, bueskyting, frisbeegolf for å nevne noen. I tillegg er det et fint område å legge gåturen til.

Med en slik velkomst blir man glad i sjelen.

Bugårdsdammen ble gravet ut ved hjelp av håndkraft og hester i 1875-1876. Senere ble den gjort til badeplass. Nå for tiden huser den en rekke ender og svaner som helt klart har gjort dammen til sitt territorium, hvilket gjør dammen uegnet for badeglade mennesker.

Dammen er delt i 2, med gangsti tvers over. Det gjør joggerundene rundt vannet mer variable. Om morgenen finner du ender sovende både i og ved siden av gangstiene, så litt sikksakk-jogging er påkrevet.

Det går fint helt til du kommer til et svanepar som sperrer hele gangstien. De lydene de gir fra seg trigger antakelig genene fra urtiden, for jeg fant det best med retrett og aldri ta den ruten før de har fått frokost.

LES OGSÅ: 10 punkter for en kropp

Jotunhallen er også å finne i Bugårdsparken. Den har fått sitt navn etter at fabrikkeieren donerte et større beløp til oppføringen i 1963. Jeg har personlige barndomsminner fra denne hallen da jeg som 9-åring hadde min første håndballkamp her hvor vi vant hele 4-2.

Synkronsvømming er også å finne i Bugårdsparken. Her representert med svaner.