Tur til Midtåsen skulpturpaviljong

Paviljongen er tegnet av arkitekt Svein Lund. og landskapsarkitekt Gullik Gulliksen.

Knut Steen skapte hvalfangstmonumentet i bronse som står i en rundkjøring i Sandefjord sentrum. Dette er likt byvåpenet.

Knut Steen var også årsaken til konflikten som oppstod grunnet skulptur av Kong Olav V. Skulpturen viste en konge som minnet mer om en diktator. Oslo ville ikke ha den, og den endte opp i Gulen. Les mer her.

LES OGSÅ:Tur til Bugårdsparken.

Skulpturpaviljongen i Midtåsen er oppført av Vestfold Fylkeskommune og Sandefjord kommune, sammen med et par private aktører. Midtåsen park er nå i Sandefjord Kommunes eie etter Anders Jahre.

Midtåsen skulpturpark

Det anbefales å parkere i området rundt Tempokrysset og ta beina fatt oppover veiene. Det er god treningsøkt, så ha med ryggsekk til jakke som utvilsomt må av underveis og dropp sminken.

LES OGSÅ: Kroppen.

Når du kommer på toppen av Mokollveien ser det slik ut.

Gå noen meter til, så går det en sti inn til høyre. Da ser det slik ut. Her er det åpent så lenge det er lyst, og når det er lyst stenger det kl.22.

På toppen av bakken befinner du deg i parkområdet der 4 bronseskulpturer er plassert. 12 i marmor befinner seg i den åpne paviljongen du ser rett til høyre.