Tur til Sandefjord Kurbad

Sandefjord Kurbad ble opprettet i 1837 som Norges første kurbadanstalt av Heinrich Arnold Thaulow. Det var samme mann som i 1857 opprettet Modum Bad. Han hadde slått seg ned i Sandefjord som stedets første faste lege i 1834. Da bodde det 780 personer i området.

Det var ikke mye liv og røre i Sandefjord før kurbadtiden. Kurbadet tiltrakk seg gjester fra hele Europa, og ble et populært feriemål. Det var primært av medisinske årsaker som revmatisme de kom for å få kurert.

Gjestene kunne boltre seg i gytjebad, svovelvann, bad med brennmaneter og sjøbad. I 1899 fikk den en ny arkitektur i dragestil etter funnet av vikingskipet på Gokstad.

LES OGSÅ: Tur til Gokstadhaugen.

Kurbadet var i drift helt til 1939. Under krigen benyttet tyske soldater seg av stedet og etter krigen ble det vedtatt at skadene var for store til å driftes videre som kurbad.

I 1980 ble det vedtatt at bygget skulle restaureres til bruk av lokale kulturforeninger. Det ble gjort på dugnadsarbeid over 7 år, og i 1985 kunne de første kulturforeningene innta stedet.

LES OGSÅ: Tur til Hvaltorvet.

Det er i dag et av Europas største trebygninger og brukes som selskapslokaler og kulturaktiviteter.